02/07/2015
Et presentem els guanyadors dels Premis Pimes 2015
Aquest any els Premis Pimes han celebrat el seu 28è aniversari. Es van iniciar al 1987 com a reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del nostre país. El sopar dels Premis Pimes d’enguany ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta 28a edició s’ha celebrat en el marc de la fira Bizbarcelona. PIMEC ha entrat a formar part del grup d’entitats promotores del saló aportant-hi noves àrees i reforçant els seus continguts adreçats a les micro, petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de donar suport al teixit productiu i als emprenedors i de dinamitzar l’economia del país.
Els Premis Pimes continuen apostant per la solidaritat amb els empresaris i empresàries i les persones autònomes que han patit la crisi. PIMEC destinarà la quota íntegra del sopar que abonen els assistents al programa emppersona de la Fundació PIMEC, que ajuda l’empresariat que afronta serioses dificultats en el seu negoci o que s’ha quedat sense activitat.
El programa emppersona els proporciona suport personal i professional mitjançant orientació, assistència i assessorament per tal que reforcin la seva confiança personal davant l’adversitat, recuperin el seu talent i obtinguin una segona oportunitat. D’aquesta manera, la persona pot trobar formes d’adaptar-se a les situacions adverses i apropar-se a un enfocament més adequat a les noves condicions. Però no ho fa sola, sinó amb l’acompanyament, seguiment i avaluació de la Fundació PIMEC, que desenvolupa un pla d’acció personalitzat i no deixa sol l’emprenedor o emprenedora en la seva nova etapa.
Un any més, el projecte “Ben Fet!”, iniciativa de la patronal perquè l’empresa catalana i, per tant, el producte i servei català tinguin una excel·lent reputació a nivell nacional i internacional, ha estat ben present en el sopar solidari. Diverses empreses catalanes com Alemany, Alqvimia, Ato, Casa Amella, Casa ió, Caviaroli, Damm, Gremi de Pastissers, Neules Sant Tirs i Torrons Vicens han obsequiat els assistents del sopar amb alguns dels seus productes “ben fets”.
Les categories dels Premis
Durant aquests vint-i-vuit anys s’han anat incorporant als Premis Pimes diferents categories que premien la implicació d’organismes, administracions i mitjans de comunicació en el seu suport a les pimes.
Els Premis Pimes estan oberts a totes les petites i mitjanes empreses de Catalunya, de qualsevol àmbit, i els únics requisits per presentar-s’hi són tenir menys de 250 treballadors i no facturar més de 50 milions d’euros. Les candidatures s’han presentat fins al dia 22 de maig, i un Jurat format per destacades personalitats del món polític, financer, econòmic i periodístic ha decidit de forma objectiva quines són les empreses guardonades mitjançant criteris empresarials segons cada categoria. Aquest any s’han presentat 68 candidatures provinents de 59 empreses.
Els guardonats d’aquest any als Premis Pimes han estat:
Reconeixement en el Comerç: COLLITA PRÒPIA DE TV3
Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana (amb la col·laboració de DIPLOCAT) : MORITZ
Col·laboració Empresa-Formació Professional: CONSELLERA D’ENSENYAMENT I CONSELLER D’EMPRESA I OCUPACIÓ
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa: LA GRANJA
Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial (amb la col·laboració de la DG de Política Lingüística): LLAGURT
Premi al Comerç més competitiu: MONIBERIC
Premi a la Microempresa més competitiva: MANUFACTURES ARPE
Premi a la Petita Empresa més competitiva: SOLID ENGINEERING
Premi a la Mitjana Empresa més competitiva: TORRONS VICENS
Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials: VALOR AFEGIT DE TV3
Reconeixement en el comerç
COLLITA PRÒPIA
En el sector del comerç de l’alimentació, la proximitat està esdevenint un factor cada cop més preuat. Cada vegada ens interessa més menjar millor i saber com s’ha fet el que mengem.
El programa “Collita pròpia” de TV3 vol posar en valor l’amplíssim patrimoni de productes locals i la feina de productors, artesans i comerciants en l’elaboració, distribució i venda dels aliments que es produeixen a Catalunya.
PIMEC Comerç premia aquest programa presentat per Lídia Heredia i Francesc Mauri per ajudar a estimular la comercialització i el consum dels productes agroalimentaris més propers i de temporada.
Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana (amb la col·laboració de DIPLOCAT)
MORITZ
Moritz, cervesa catalana amb seu a la Ronda Sant Antoni de Barcelona, va ser creada l’any 1856 pel francès Louis Moritz Trautmann. L’any 2004, la cinquena i sisena generació de la família Moritz van decidir rellançar la mítica marca i convertir-la en icona de la ciutat de Barcelona.
10 anys després, Moritz ha aconseguit consolidar-se amb una identitat estretament vinculada a la ciutat de Barcelona i a Catalunya, tant per la seva activitat comercial i el producte, com per les activitats d’oci i cultura que impulsa i en què participa molt activament.
PIMEC i DIPLOCAT volen guardonar Moritz per la seva projecció de Catalunya al món amb una imatge d’excel·lència del país, donant a conèixer els seus valors, actius i atractius; en definitiva, per la seva contribució a millorar la reputació internacional de Catalunya.
Premi a la col·laboració Empresa-Formació professional
Honorables Consellera d’Ensenyament i conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya
El Parlament de Catalunya va aprovar el passat mes de juny la primera llei de formació i qualificació professional de Catalunya, que integrarà per primer cop la FP que es fa als instituts, l’ocupacional per als aturats i la contínua per als treballadors.
Una llei que configura un autèntic sistema de formació i qualificació professional propi, amb criteris comuns i únics de prospecció, planificació i avaluació i en què la presència, en el seu màxim òrgan de govern, dels agents socials i de la pròpia presidència de la Generalitat ha de garantir un desplegament i desenvolupament àgil i eficaç.
PIMEC vol reconèixer la tasca que han desenvolupat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per haver tirat endavant aquesta llei estratègica i de futur, aconseguint un dels grans assoliments de la legislatura. Aquesta llei donarà l’impuls necessari perquè la formació professional ocupi, al nostre país, el lloc privilegiat que reclamen les persones, les empreses i els sectors productius per contribuir al creixement econòmic i la cohesió social.
La formació professional ha d’esdevenir un dels pilars de la nostra societat, garantint a les persones, en qualsevol moment de la seva vida, oportunitats reals de millorar la seva ocupabilitat i facilitant a les empreses els perfils professionals que necessiten.
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa
LA GRANJA
La Granja és una granja escola situada al peu del Parc Natural del Montseny que compta amb unes instal·lacions de 250.000 m2. Situada al bell mig de la natura, es dedica íntegrament a l’educació i a l’ensenyament de nens i joves en edat escolar.
L’ètica professional, la responsabilitat social corporativa, l’atenció a les necessitats personals i la seva política ambiental són un referent bàsic per a l’empresa.
La Granja duu a terme una política formativa amb tota la seva plantilla per millorar-ne el rendiment i augmentar-ne la motivació. El 90% de la seva formació està orientada a l’educació emocional (coaching, PNL, comunicació positiva, resolució de conflictes, etc.), seguint la mateixa metodologia que desenvolupa amb els nens i nenes.
D’altra banda, la preocupació perquè tots els seus treballadors puguin conciliar vida laboral i familiar es materialitza en la confiança mútua, la flexibilització i l’adaptació de l’horari laboral a totes aquelles persones que ho sol·licitin.
Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial
LLAGURT
Aquesta iogurtera líder en l’àmbit català està especialitzada en l’elaboració i la venda de gelats artesans i iogurts naturals.
És una empresa jove, va néixer l’octubre de 2010 de la mà de dues joves emprenedores gironines. En menys d’un any ja havien obert el segon establiment i començaven el procés d’expansió a través de franquícies i botigues pròpies. Avui, Llagurt compta amb 18 establiments.
Llagurt rep el premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial per fer un ús de la llengua catalana com a eina d’integració i innovació a l’empresa. L’any 2013 va iniciar el procés de col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüístic. Des d’aleshores, totes les empreses que promouen el català poden practicar i dialogar en parelles i grups als establiments Llagurt (sense l’obligació de consumir).
Per Sant Jordi de 2014, Llagurt va crear El Conte de les Llagurteres, un conte educatiu en català amb valors d’emprenedoria adreçat a nens de 6 a 8 anys.
A més, Llagurt també participa en jornades festives de “Voluntariat per la llengua”, oferint els seus productes de manera gratuïta, i des de la botiga Llagurt de Perpinyà vetllen per potenciar el català a la Catalunya Nord.
Premis PIMES més competitives
Premi al Comerç més competitiu
MONIBERIC
Moniberic és una societat nascuda l’any 2002 de la sinergia d’anys d’experiència dedicats al món de la xarcuteria i de l’adaptació a les contínues evolucions del mercat. Centrats en el producte ibèric, s’esforcen cada dia per oferir el millor producte i servei als seus clients.
L’empresa va començar a funcionar l’any 2002 amb 6 establiments (1 de propi i 5 franquícies). Després d’un període d’assentament per establir una sòlida base, forjada en anys de recessió econòmica, de la qual han pogut sortir reforçats, van iniciar un període d’expansió que els ha situat com una de les empreses de referència en el sector amb més de 180 treballadors entre establiments propis i franquiciats i un total de 40 punts de venda en finalitzar l’any 2015.
Actualment tenen representació a Barcelona, Madrid, Castelló, Mallorca, Eivissa i Montpeller. A més han iniciat diversos projectes per establir punts de venda en diferents ciutats espanyoles i diferents països europeus. A més, actualment està duent a terme estudis de mercat per distribuir el producte ibèric en territoris d’alta demanda com el Sud-est asiàtic i Amèrica.
Premi a la Microempresa més competitiva
MANUFACTURES ARPE
Aquesta empresa d’Arenys de Munt està especialitzada en la fabricació i personalització de camusses i tovalloles de microfibres amb imatges, mitjançant sistemes d’impressió basats en tecnologia digital.
Durant el 2014, Manufactures Arpe ha establert un pla d’inversió a set anys vista amb l’objectiu de portar a terme l’expansió prevista del negoci basada en la millora i adaptació de les instal·lacions, la implementació d’un nou sistema de gestió de comandes, estocs i facturació, i l’ampliació de la plantilla.
L’empresa treballa de manera continuada en R+D per tal de desenvolupar nous productes i adaptar els seus materials a les necessitats futures dels clients. Actualment, els seus mercats objectius són França, Alemanya, Suïssa i Amèrica del Nord.
Premi a la Petita Empresa més competitiva
SOLID ENGINEERING
Aquesta consultora tecnològica, amb seu a Barcelona, ofereix suport en enginyeria, outsourcing i consultoria per tal que els seus clients assoleixin els seus objectius i augmentin el seu rendiment i eficiència.
Des de la seva fundació l’any 2000, aquesta empresa ha experimentat creixements sostinguts del 35%, amb un augment de la facturació per sobre del 50% durant el 2014 (dels 4,5M€ del 2013 als 7M€ el 2014, i una previsió de facturació per a aquest 2015 de 10M€), i una duplicació de la plantilla des del 2012 (150 treballadors actualment).
L’empresa, que també disposa d’oficines a Madrid, Sri Lanka, Singapur, la Xina i Malàisia, ha desenvolupat per als seus clients productes i prototips, i maquinària per a processos industrials implantada a tot el món; serveis de consultoria per a la reducció de costos i temps de desenvolupament de nous productes per a empreses multinacionals; i serveis d’enginyeria de reducció de despeses, amb estalvis provats del 30%.
Recentment, SOLID ENGINEERING ha formalitzat un acord de fusió amb ADICIONA, companyia de serveis de tecnologies de la informació i la comunicació, per crear BETWEEN, una nova consultora tecnològica que oferirà serveis plens en les àrees d’enginyeria i IT amb l’objectiu de proporcionar coneixement i solucions òptimes a cada client, mitjançant el talent i la tecnologia.
Premi a la Mitjana Empresa més competitiva
TORRONS VICENS
Torrons Vicens és una empresa ubicada a Agramunt (Lleida), amb una llarga tradició torronaire que data de 1775. L’empresa elabora artesanalment una àmplia gamma de torrons amb ingredients de proximitat i seguint les receptes tradicionals que han passat de generació en generació durant quasi tres segles.
L’important expansió de l’empresa en els últims anys és el resultat de la innovació en producte, de l’obertura de botigues pròpies en les principals zones turístiques del territori, i de la projecció internacional de la marca, amb l’objectiu de desestacionalitzar el consum del torró i fer que sigui un producte que es consumeixi tot l’any.
L’any 2011 es va inaugurar el Museu del Torró i la Xocolata a Agramunt per iniciativa d’Àngel Velasco i el seu fill, amb l’objectiu de difondre la història, cultura i peculiaritats del món del torró i la xocolata. El museu és un espai on el visitant passeja per la història d’aquests dolços típics a través d’imatges, sons i olors.
Premi al Millor Treball Periodístic en temes econòmics
VALOR AFEGIT
És el programa socioeconòmic més veterà de Catalunya i de l’estat espanyol. El passat mes d’abril va celebrar 500 programes després de 12 anys en antena.
Aquest programa de TV3, dirigit i presentat per Albert Closas i amb la subdirecció de Pere Gavíria, aprofundeix en els elements que ajuden a entendre les claus del moment econòmic, les possibilitats del mercat laboral o les tendències de consum. Així mateix, segueix de ben a prop les empreses i, molt especialment, les pimes per tal de donar la visibilitat i el reconeixement que es mereix el sector productiu que crea llocs de treball i genera riquesa al país.
PIMEC vol reconèixer “Valor Afegit” per haver-se mantingut fidel en la seva tasca divulgativa i de servei públic amb uns continguts rigorosos i de qualitat.
Aquesta 28a edició s’ha celebrat en el marc de la fira Bizbarcelona. PIMEC ha entrat a formar part del grup d’entitats promotores del saló aportant-hi noves àrees i reforçant els seus continguts adreçats a les micro, petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de donar suport al teixit productiu i als emprenedors i de dinamitzar l’economia del país.
Els Premis Pimes continuen apostant per la solidaritat amb els empresaris i empresàries i les persones autònomes que han patit la crisi. PIMEC destinarà la quota íntegra del sopar que abonen els assistents al programa emppersona de la Fundació PIMEC, que ajuda l’empresariat que afronta serioses dificultats en el seu negoci o que s’ha quedat sense activitat.
El programa emppersona els proporciona suport personal i professional mitjançant orientació, assistència i assessorament per tal que reforcin la seva confiança personal davant l’adversitat, recuperin el seu talent i obtinguin una segona oportunitat. D’aquesta manera, la persona pot trobar formes d’adaptar-se a les situacions adverses i apropar-se a un enfocament més adequat a les noves condicions. Però no ho fa sola, sinó amb l’acompanyament, seguiment i avaluació de la Fundació PIMEC, que desenvolupa un pla d’acció personalitzat i no deixa sol l’emprenedor o emprenedora en la seva nova etapa.
Un any més, el projecte “Ben Fet!”, iniciativa de la patronal perquè l’empresa catalana i, per tant, el producte i servei català tinguin una excel·lent reputació a nivell nacional i internacional, ha estat ben present en el sopar solidari. Diverses empreses catalanes com Alemany, Alqvimia, Ato, Casa Amella, Casa ió, Caviaroli, Damm, Gremi de Pastissers, Neules Sant Tirs i Torrons Vicens han obsequiat els assistents del sopar amb alguns dels seus productes “ben fets”.
Les categories dels Premis
Durant aquests vint-i-vuit anys s’han anat incorporant als Premis Pimes diferents categories que premien la implicació d’organismes, administracions i mitjans de comunicació en el seu suport a les pimes.
Els Premis Pimes estan oberts a totes les petites i mitjanes empreses de Catalunya, de qualsevol àmbit, i els únics requisits per presentar-s’hi són tenir menys de 250 treballadors i no facturar més de 50 milions d’euros. Les candidatures s’han presentat fins al dia 22 de maig, i un Jurat format per destacades personalitats del món polític, financer, econòmic i periodístic ha decidit de forma objectiva quines són les empreses guardonades mitjançant criteris empresarials segons cada categoria. Aquest any s’han presentat 68 candidatures provinents de 59 empreses.
Els guardonats d’aquest any als Premis Pimes han estat:
Reconeixement en el Comerç: COLLITA PRÒPIA DE TV3
Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana (amb la col·laboració de DIPLOCAT) : MORITZ
Col·laboració Empresa-Formació Professional: CONSELLERA D’ENSENYAMENT I CONSELLER D’EMPRESA I OCUPACIÓ
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa: LA GRANJA
Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial (amb la col·laboració de la DG de Política Lingüística): LLAGURT
Premi al Comerç més competitiu: MONIBERIC
Premi a la Microempresa més competitiva: MANUFACTURES ARPE
Premi a la Petita Empresa més competitiva: SOLID ENGINEERING
Premi a la Mitjana Empresa més competitiva: TORRONS VICENS
Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials: VALOR AFEGIT DE TV3
Reconeixement en el comerç
COLLITA PRÒPIA
En el sector del comerç de l’alimentació, la proximitat està esdevenint un factor cada cop més preuat. Cada vegada ens interessa més menjar millor i saber com s’ha fet el que mengem.
El programa “Collita pròpia” de TV3 vol posar en valor l’amplíssim patrimoni de productes locals i la feina de productors, artesans i comerciants en l’elaboració, distribució i venda dels aliments que es produeixen a Catalunya.
PIMEC Comerç premia aquest programa presentat per Lídia Heredia i Francesc Mauri per ajudar a estimular la comercialització i el consum dels productes agroalimentaris més propers i de temporada.
Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana (amb la col·laboració de DIPLOCAT)
MORITZ
Moritz, cervesa catalana amb seu a la Ronda Sant Antoni de Barcelona, va ser creada l’any 1856 pel francès Louis Moritz Trautmann. L’any 2004, la cinquena i sisena generació de la família Moritz van decidir rellançar la mítica marca i convertir-la en icona de la ciutat de Barcelona.
10 anys després, Moritz ha aconseguit consolidar-se amb una identitat estretament vinculada a la ciutat de Barcelona i a Catalunya, tant per la seva activitat comercial i el producte, com per les activitats d’oci i cultura que impulsa i en què participa molt activament.
PIMEC i DIPLOCAT volen guardonar Moritz per la seva projecció de Catalunya al món amb una imatge d’excel·lència del país, donant a conèixer els seus valors, actius i atractius; en definitiva, per la seva contribució a millorar la reputació internacional de Catalunya.
Premi a la col·laboració Empresa-Formació professional
Honorables Consellera d’Ensenyament i conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya
El Parlament de Catalunya va aprovar el passat mes de juny la primera llei de formació i qualificació professional de Catalunya, que integrarà per primer cop la FP que es fa als instituts, l’ocupacional per als aturats i la contínua per als treballadors.
Una llei que configura un autèntic sistema de formació i qualificació professional propi, amb criteris comuns i únics de prospecció, planificació i avaluació i en què la presència, en el seu màxim òrgan de govern, dels agents socials i de la pròpia presidència de la Generalitat ha de garantir un desplegament i desenvolupament àgil i eficaç.
PIMEC vol reconèixer la tasca que han desenvolupat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per haver tirat endavant aquesta llei estratègica i de futur, aconseguint un dels grans assoliments de la legislatura. Aquesta llei donarà l’impuls necessari perquè la formació professional ocupi, al nostre país, el lloc privilegiat que reclamen les persones, les empreses i els sectors productius per contribuir al creixement econòmic i la cohesió social.
La formació professional ha d’esdevenir un dels pilars de la nostra societat, garantint a les persones, en qualsevol moment de la seva vida, oportunitats reals de millorar la seva ocupabilitat i facilitant a les empreses els perfils professionals que necessiten.
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa
LA GRANJA
La Granja és una granja escola situada al peu del Parc Natural del Montseny que compta amb unes instal·lacions de 250.000 m2. Situada al bell mig de la natura, es dedica íntegrament a l’educació i a l’ensenyament de nens i joves en edat escolar.
L’ètica professional, la responsabilitat social corporativa, l’atenció a les necessitats personals i la seva política ambiental són un referent bàsic per a l’empresa.
La Granja duu a terme una política formativa amb tota la seva plantilla per millorar-ne el rendiment i augmentar-ne la motivació. El 90% de la seva formació està orientada a l’educació emocional (coaching, PNL, comunicació positiva, resolució de conflictes, etc.), seguint la mateixa metodologia que desenvolupa amb els nens i nenes.
D’altra banda, la preocupació perquè tots els seus treballadors puguin conciliar vida laboral i familiar es materialitza en la confiança mútua, la flexibilització i l’adaptació de l’horari laboral a totes aquelles persones que ho sol·licitin.
Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial
LLAGURT
Aquesta iogurtera líder en l’àmbit català està especialitzada en l’elaboració i la venda de gelats artesans i iogurts naturals.
És una empresa jove, va néixer l’octubre de 2010 de la mà de dues joves emprenedores gironines. En menys d’un any ja havien obert el segon establiment i començaven el procés d’expansió a través de franquícies i botigues pròpies. Avui, Llagurt compta amb 18 establiments.
Llagurt rep el premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial per fer un ús de la llengua catalana com a eina d’integració i innovació a l’empresa. L’any 2013 va iniciar el procés de col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüístic. Des d’aleshores, totes les empreses que promouen el català poden practicar i dialogar en parelles i grups als establiments Llagurt (sense l’obligació de consumir).
Per Sant Jordi de 2014, Llagurt va crear El Conte de les Llagurteres, un conte educatiu en català amb valors d’emprenedoria adreçat a nens de 6 a 8 anys.
A més, Llagurt també participa en jornades festives de “Voluntariat per la llengua”, oferint els seus productes de manera gratuïta, i des de la botiga Llagurt de Perpinyà vetllen per potenciar el català a la Catalunya Nord.
Premis PIMES més competitives
Premi al Comerç més competitiu
MONIBERIC
Moniberic és una societat nascuda l’any 2002 de la sinergia d’anys d’experiència dedicats al món de la xarcuteria i de l’adaptació a les contínues evolucions del mercat. Centrats en el producte ibèric, s’esforcen cada dia per oferir el millor producte i servei als seus clients.
L’empresa va començar a funcionar l’any 2002 amb 6 establiments (1 de propi i 5 franquícies). Després d’un període d’assentament per establir una sòlida base, forjada en anys de recessió econòmica, de la qual han pogut sortir reforçats, van iniciar un període d’expansió que els ha situat com una de les empreses de referència en el sector amb més de 180 treballadors entre establiments propis i franquiciats i un total de 40 punts de venda en finalitzar l’any 2015.
Actualment tenen representació a Barcelona, Madrid, Castelló, Mallorca, Eivissa i Montpeller. A més han iniciat diversos projectes per establir punts de venda en diferents ciutats espanyoles i diferents països europeus. A més, actualment està duent a terme estudis de mercat per distribuir el producte ibèric en territoris d’alta demanda com el Sud-est asiàtic i Amèrica.
Premi a la Microempresa més competitiva
MANUFACTURES ARPE
Aquesta empresa d’Arenys de Munt està especialitzada en la fabricació i personalització de camusses i tovalloles de microfibres amb imatges, mitjançant sistemes d’impressió basats en tecnologia digital.
Durant el 2014, Manufactures Arpe ha establert un pla d’inversió a set anys vista amb l’objectiu de portar a terme l’expansió prevista del negoci basada en la millora i adaptació de les instal·lacions, la implementació d’un nou sistema de gestió de comandes, estocs i facturació, i l’ampliació de la plantilla.
L’empresa treballa de manera continuada en R+D per tal de desenvolupar nous productes i adaptar els seus materials a les necessitats futures dels clients. Actualment, els seus mercats objectius són França, Alemanya, Suïssa i Amèrica del Nord.
Premi a la Petita Empresa més competitiva
SOLID ENGINEERING
Aquesta consultora tecnològica, amb seu a Barcelona, ofereix suport en enginyeria, outsourcing i consultoria per tal que els seus clients assoleixin els seus objectius i augmentin el seu rendiment i eficiència.
Des de la seva fundació l’any 2000, aquesta empresa ha experimentat creixements sostinguts del 35%, amb un augment de la facturació per sobre del 50% durant el 2014 (dels 4,5M€ del 2013 als 7M€ el 2014, i una previsió de facturació per a aquest 2015 de 10M€), i una duplicació de la plantilla des del 2012 (150 treballadors actualment).
L’empresa, que també disposa d’oficines a Madrid, Sri Lanka, Singapur, la Xina i Malàisia, ha desenvolupat per als seus clients productes i prototips, i maquinària per a processos industrials implantada a tot el món; serveis de consultoria per a la reducció de costos i temps de desenvolupament de nous productes per a empreses multinacionals; i serveis d’enginyeria de reducció de despeses, amb estalvis provats del 30%.
Recentment, SOLID ENGINEERING ha formalitzat un acord de fusió amb ADICIONA, companyia de serveis de tecnologies de la informació i la comunicació, per crear BETWEEN, una nova consultora tecnològica que oferirà serveis plens en les àrees d’enginyeria i IT amb l’objectiu de proporcionar coneixement i solucions òptimes a cada client, mitjançant el talent i la tecnologia.
Premi a la Mitjana Empresa més competitiva
TORRONS VICENS
Torrons Vicens és una empresa ubicada a Agramunt (Lleida), amb una llarga tradició torronaire que data de 1775. L’empresa elabora artesanalment una àmplia gamma de torrons amb ingredients de proximitat i seguint les receptes tradicionals que han passat de generació en generació durant quasi tres segles.
L’important expansió de l’empresa en els últims anys és el resultat de la innovació en producte, de l’obertura de botigues pròpies en les principals zones turístiques del territori, i de la projecció internacional de la marca, amb l’objectiu de desestacionalitzar el consum del torró i fer que sigui un producte que es consumeixi tot l’any.
L’any 2011 es va inaugurar el Museu del Torró i la Xocolata a Agramunt per iniciativa d’Àngel Velasco i el seu fill, amb l’objectiu de difondre la història, cultura i peculiaritats del món del torró i la xocolata. El museu és un espai on el visitant passeja per la història d’aquests dolços típics a través d’imatges, sons i olors.
Premi al Millor Treball Periodístic en temes econòmics
VALOR AFEGIT
És el programa socioeconòmic més veterà de Catalunya i de l’estat espanyol. El passat mes d’abril va celebrar 500 programes després de 12 anys en antena.
Aquest programa de TV3, dirigit i presentat per Albert Closas i amb la subdirecció de Pere Gavíria, aprofundeix en els elements que ajuden a entendre les claus del moment econòmic, les possibilitats del mercat laboral o les tendències de consum. Així mateix, segueix de ben a prop les empreses i, molt especialment, les pimes per tal de donar la visibilitat i el reconeixement que es mereix el sector productiu que crea llocs de treball i genera riquesa al país.
PIMEC vol reconèixer “Valor Afegit” per haver-se mantingut fidel en la seva tasca divulgativa i de servei públic amb uns continguts rigorosos i de qualitat.